![Fendt logo](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/02/51/995/logo-fendt.627x109.png)
Video: variabel poten Fendt 724 Gen 6 FendtONE precisielandbouw
Het FendtONE platform biedt voor alle soorten gebruikers een breed scala aan mogelijkheden. Van eenvoudig gebruik met vooraf ingestelde toewijzingen en werkprofielen tot een verdieping in de precisielandbouw. Zo ook het gebruik van taakkaarten en Isobus-werktuigen.
Prescriptie (taak)kaarten worden veelal als Shapefile aangeleverd door de teeltspecialist, in dit voorbeeld Van Iperen, of wordt door de gebruiker zelf gemaakt in bijvoorbeeld Dacom. Dit bestand moet worden ingelezen en vertaald naar het werktuig om actief te variëren in dosering binnen een perceel. Afhankelijk van de ondersteunde DDI’s (eenheden) door zowel trekker als werktuig kan een Shapefile gebruikt worden voor diverse toepassingen.
Hier zien we een Fendt 724 met Grimme-pootmachine. De taakkaart is gemaakt op basis van bodempotentie en de variabele waarmee gevarieerd wordt is de pootafstand, deze taakkaart is vervolgens ingeladen in de Fendt. De relatieve verdeling binnen de taakkaart blijft altijd gelijk, maar naar wens kan de streefwaarde aangepast worden door met een schaalfactor te werken, dit kan nog veranderd worden in het taakkaart menu van de Fendt. In het dashboard wordt de prescriptiekaart weergegeven, in de terminal in de armleuning het Isobus-menu van de Grimme en in de derde terminal de as-applied kaart. De as-applied kaart laat zien hoe het werk daadwerkelijk is uitgevoerd, zodat deze data gebruikt kan worden in het farm management systeem. De bediening van de pootmachine kan uitgevoerd worden via de terminal, maar ook via toegewezen functies op bijvoorbeeld de rijhendel of joystick van de Fendt. Door het gebruiken van kopakkers kan ook de section control en het automatische kopakker management (Teach-In) gebruikt worden om nauwkeuriger te werken en de chauffeur rust te geven tijdens het werk.
Beeld: Trekkerweb
Bron: Fendt Mechangroep