Een hoger rendement en subsidiemogelijkheden bij aanschaf van een automatisch voersysteem
Twee vliegen in één klap. Naast een hoger rendement door de aanschaf van een automatisch voersysteem, zijn er ook meerdere subsidiemogelijkheden. Een bonus van de belastingdienst via de MIA\Vamil, of de POP3-subsidie voor jonge landbouwers. Maar let op, deze laatste kan tot 12 februari 2021 aangevraagd worden.
Tegenvallende kasstroom en hoge belastingaanslag
Veel veehouders hebben last van een tegenvallende kasstroom en toch een hoge belastingaanslag. De oorzaak is veelal te hoge kosten bij de huidige melkprijs waardoor er weinig geld over blijft om te investeren. Tegelijk zijn er weinig afschrijvingen meer waardoor de belastingaanslag (te) hoog uitpakt. Met een investering in automatisch voeren kunnen beide uitdagingen aangepakt worden.
Rendement
Allereerst gaat het natuurlijk om rendement. De afgelopen jaren kiezen steeds meer veehouders ervoor om het voeren te automatiseren met de Lely Vector. De belangrijkste redenen: vaker en preciezer voeren heeft een positief effect op de diergezondheid, geeft een hogere voeropname en -efficiëntie, er zijn minder aankopen nodig omdat het voer beter benut wordt en daardoor een hoger rendement.
Bonus van belastingdienst
Daarnaast komt de Lely Vector in aanmerking voor diverse subsidies, zoals de POP3 en de MIA\Vamil. De MIA zorgt bovenop de reguliere afschrijving voor een extra aftrekpost op uw inkomen tot 27% van de investering. Deze bonus van de belastingdienst zorgt het volgende jaar voor een aanzienlijk lagere aanslag.
Subsidiemogelijkheden bij het automatiseren van voeren:
• POP3-subsidie: voor jonge ondernemers onder 41 jaar. Kan tot 12 februari 2021 aangevraagd worden. Subsidie tot wel 30% van de investering • MIA\Vamil: investeringsaftrek kan oplopen tot 27% van de investering
Beide regelingen kunnen aangevraagd worden via RVO.nl.: - POP3 - MIA\Vamil
Voor meer informatie over de Lely Vector: https://www.lely.com/nl/oplossingen/voeren/vector/
Bron: Lely