AgroTechniek Holland 2012 is nu al volgeboekt
3.000 landbouwmachines van 450 merken, demonstraties én toekomstpaviljoens op grootste agro-evenement van Nederland:
AGROTECHNIEK HOLLAND 2012 IN WALIBI NU AL VOLGEBOEKT
Nieuwegein, 2 juli 2012 AgroTechniek Holland 2012 is nu al, met nog twee maanden te gaan, volgeboekt! aldus beursmanager Willem Bierema. Met ruim 3.000 landbouwmachines van 450 merken die worden gepresenteerd door 250 fabrikanten, importeurs en dealers van landbouwmechanisatie omvat dit grootste agro-evenement van Nederland in Walibi Biddinghuizen maar liefst 180.000 m2 stands, demonstraties en toekomstpaviljoens.
Bierema: Op die 18 hectare bieden we letterlijk Alles wat boeren boeit, van de nieuwste trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting tot onderdelen, ICT en dienstverlening. Onder het brede beursaanbod zijn veel primeurs, de meest opvallende ontvangt de noviteitenprijs de Bronzen Sikkel. Naast de toonaangevende merken zijn er ook volop demonstraties, waaronder Trekkerbehendigheid en de Trekker Demobaan waar bezoekers zelf kunnen proefrijden op de nieuwste trekkers. Ook is er een grondbewerkingspaviljoen en een Agroverkeerplein waar bezoekers hun kennis over wet-en regelgeving kunnen ophalen en testen. In drie toekomstpaviljoens presenteren toonaangevende kennispartners alle ins en outs van resp. de Akker, Stal en Werkplaats van de toekomst. Bierema is ook blij met de aanwezigheid en support van grote partijen als CUMELA, COM, LTO Noord, NAJK en de Rabobank op dit tweejaarlijkse evenement voor loonwerkers, akkerbouwers, melkveehouders en boeren met een gemengd bedrijf. De beurs is van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 september 2012 dagelijks open van 10 tot 18 uur.
Akker, Stal en Werkplaats van de toekomst
Nieuw zijn de toekomstpaviljoens waar bezoekers een blik op de toekomst wordt gegund.
In Akker van de toekomst zien akkerbouwers nieuwe technieken, diensten en systemen die vanaf nu tot 2025 op de markt komen. Rob van Haren van Kiemkracht: Kleine robots verzorgen in de toekomst autonoom individuele planten met water en mest en houden ze vrij van onkruid en ziekten. Robocopters brengen met sensoren continue de akkergesteldheid in kaart. Dit paviljoen, met ondermeer Programma Precisie Landbouw PPL, toont alle (verwachte) innovaties in automatisering & agrobotisering, energievoorziening & aandrijving, sensortechnologie & agrocloud/RTK en duurzame bemesting & gewasverzorging, waardoor de agrosector maatschappelijk verantwoord met behulp van multidisciplinaire innovatie bijdraagt aan een duurzame voedselproductie.
Kees de Koning van Dairy Campus/WUR over de Stal van de toekomst: De levensverwachting van melkkoeien stijgt met 50%, koeienstallen produceren energie, mest wordt een bron van inkomsten, melkbestanddelen kunnen worden ingezet als medicijn en er worden mineralen uit gras en mest geraffineerd. Het veebedrijf van de toekomst is een duurzame, voedselveilige onderneming met dierenwelzijn hoog in het vaandel. In dit paviljoen zien melkveehouders welke innovaties op het gebied van mest-, gras- en melkraffinage daaraan bijdragen.
In de Werkplaats van de toekomst demonstreren monteurs uit verschillende opleidingen en niveaus het vak landbouwmechanisatie doorlopend aan het publiek, in samenwerking met Bureau Top, Kenteq en het COM. Ook ziet de bezoeker hoe Vakkanjer Michel van de Loo zich met een technisch trainingsprogramma voorbereidt op de Euroskills 2012 in Franchorchamps.
Agroverkeerplein zet verkeersveiligheid in de schijnwerper
Op het Agroverkeerplein wordt in samenwerking met COM en Cumela, het beursthema verkeersveiligheid in de landbouwsector belicht. Er staan drie trekker-werktuigcombinaties die conform wetgeving zijn voorzien van de juiste markering, verlichting, aanspanning en reminstallatie. In een quiz kunnen boeren en loonwerkers hun kennis over wet- en regelgeving omtrent agroverkeer testen. Verder krijgen bezoekers gratis agroverkeer-stickers die achterop trekkers of rollend materieel geplakt kunnen worden, inclusief cabinestickers met tien tips vóór & tijdens het rijden voor de chauffeur.
Grondbewerkingspaviljoen
Kan met de juiste ploegafstelling, bandenspanning en frontgewichten 50% brandstof worden bespaard? Bespaart optimale grondbewerking brandstof en bestrijdingsmiddelen en stijgt de productie hierdoor? Op deze en andere vragen krijgen bezoekers antwoord in het grondbewerkingspaviljoen. Naast materieel is kennis van grondbewerking de eerste stap voor duurzame, verantwoorde voedselproductie. In dit paviljoen zien bezoekers alle voor- en nadelen van de drie manieren van grond bewerken: ploegen, spitten en niet kerende grondbewerking.
Trekker demobaan en Trekkerbehendigheid
Zelf rijden op de nieuwste trekker, dat kan op de Trekker demobaan. Van 15 trekkermerken staan 24 modellen klaar om getest te worden; op een speciaal aangelegde verkeersveiligheidbaan samengesteld uit veel voorkomende verkeerssituaties uit de dagelijkse praktijk. Een uitgelezen kans om te testen hoe goed de trekker presteert en een mooie manier om de eigen vaardigheden te toetsen. Bezoekers kunnen, onder toezicht van deskundige instructeurs, elke trekker naar keuze zelf testen, aan de tand voelen en ervaren. De laatste trekkertechniek en wetgeving verkeersveiligheid komt hier letterlijk tot leven, dus bekijk het volledige programma en schrijf vooraf in.
Opvallende noviteiten bekroond met Bronzen Sikkel
Onder het beursaanbod van de 450 merken zijn talrijke productinnovaties die meedingen naar de Bronzen Sikkel, de prijs die een vakjury toekent aan de meest opvallende innovatie op de beurs. Alle deelnemers kunnen, mits aangemeld voor 6 augustus, met hun nieuwe producten en diensten meedingen, waarna de nominaties half augustus bekend worden gemaakt. De winnaar met de meest bijzondere, opvallende noviteit krijgt de Bronzen Sikkel uitgereikt op de eerste beursdag, op woensdag 5 september. De vakjury bestaat uit Geert Hekkert (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie), Robert Ellenkamp (Agrio/AgraPower), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).
Primeurs van toen
Naast de primeurs van nu en de blik in de toekomst in de toekomstpaviljoens ontbreken ook de primeurs van toen niet. Bij de entree presenteert Ploeg Vereniging Nederland zon 100 tractoren met werktuigen vanaf 1920 tot 1970, in gerestaureerde en authentieke staat.
Naast LTO Noord, Cumela en COM nu ook NAJK en Rabobank actief
AgroTechniek Holland ondervindt brede support in de sector. Zo presenteren LTO Noord, COM, Cumela, Federatie Agrotechniek en dit jaar ook voor het eerst NAJK zich in het partnerpaviljoen om al hun leden en relaties op de beurs te ontvangen. Ook de Rabobank is dit jaar actief. Marketingmanager Piet van de Port: In het partnerpaviljoen ontvangen we onze leden en klanten en verder lanceren we de FlexibiliteitScan voor akkerbouwers, waarmee deze meer inzicht krijgen in de kansen en toekomstmogelijkheden van hun bedrijf. Daarnaast organiseren we een InnovatiePitch voor innovatieve ideeën voor de agrarische sector die nog niet rijp zijn voor marktintroductie, die een bijdrage leveren aan de welvaart en welzijn van de agrariër en burger én die economisch haalbaar zijn. De winnaar ontvangt de Rabobank Award, een stimuleringsprijs van 1.500,- voor de verdere ontwikkeling van de innovatie.
Gratis toegang met relatiekaart na online registratie
De beurs is van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 september dagelijks open van 10 tot 18 uur. De organisatie is in handen van Agrotechniek Holland B.V., die voor 100% in handen is van de Federatie Agrotechniek, een ultiem voorbeeld van voor én door de branche.
Evenemententerrein Walibi aan Spijkweg 30 in Biddinghuizen is vanuit alle windstreken prima bereikbaar. De 15.000 parkeerplaatsen voor zowel deelnemers als bezoekers zijn gratis.
De entree is gratis voor bezoekers met een relatiekaart die zich vooraf online hebben geregistreerd. Bij de kassa is de toegangsprijs 19,- per persoon en voor kinderen tot 12 jaar gratis. Agrarische studenten hebben gratis toegang, mits aangemeld via de school of opleiding. Wie vooraf een online ticket aanschaft via www.agrotechniekholland.nl krijgt
3,- korting en betaalt 16,-. Een kortingskaart verschaft na online registratie maximaal vier personen 5,- korting per persoon.
Actuele informatie, waaronder een deelnemers- en merkenlijst, noviteitenoverzicht en het totale programma is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.
AgroTechniek Holland 2012 is nu al volgeboekt
Bron: AgroTechniek Holland