Obstakelmaaier van Siemo BV
Met de obstakelmaaier van Siemo BV kun je alle soorten obstakels bijmaaien die je tegenkomt bij het (klepel)maaien van onder andere wegbermen en plantsoenen.
Het bijmaaien van deze obstakels, bijvoorbeeld bomen, verkeersborden, paaltjes, hekwerk en bermklanken wordt nog veel met de bosmaaier gedaan. Het werken met de bosmaaier is een zware belasting en kan gevaarlijk zijn. Denk aan contact met draaiende delen, wegslingerend materiaal, lawaai, trillingen, uitlaatgassen, veel CO2-uitstoot en stof. Omdat vaak langs de openbare weg gelopen wordt met een bosmaaier, hoor je het overige verkeer eigenlijk niet. Het is dan ook levensgevaarlijk met het voorbij razende verkeer. In de branche is dan ook afgesproken dat er gezorgd moet worden voor taakroulatie, dus geen volle dagen achter elkaar bosmaaien. Beperk het maaien met de bosmaaier door met een andere techniek te maaien.
En hier komt de obstakelmaaier van Siemo BV om de hoek kijken. Met deze machine kun je 360 graden om een obstakel maaien zonder dat je het obstakel beschadigt. Het maakt niet uit wat de vorm van het obstakel is. In vergelijking met het maaien met een bosmaaier kost dit veel minder inspanning, is het veiliger en het gaat veel sneller. Bovendien is het veel goedkoper.
Het frame van de machine hangt aan een minishovel of in de fronthefinrichting van de trekker of werktuigendrager. Met de joystick schuif je het maaidek tot maximaal 110 cm naar buiten. Ook kun je het maaidek 40 cm in hoogte verstellen. Het maaidek, waaraan twee tasterwielen met een diameter van 50 cm zitten, kan 125 graden naar voren en naar achteren gedraaid worden.
De begroeiing om een obstakel wordt gemaaid met bosmaaier maaidraad. Het verlengen van de maaidraad doe je met een knop op de joystick. De maximale lengte van de draad wordt beperkt door een mesje dat tussen de twee maaikoppen is gemonteerd. Op deze wijze komt de maaidraad nooit buiten de tasterwielen en kan daarmee een boom of ander obstakel niet beschadigen.
De tasterwielen zijn voorzien van een zachte rand en kunnen vrij draaien, daardoor gaat het langs een obstakel zonder het te beschadigen. Er zit ook een taludverstelling op van 45 graden naar beneden. Tevens kan de machine ook uitgevoerd worden met automatische diepteregeling.
De besparing op de bijmaaikosten is minimaal 25%. De Siemo-obstakelmaaier is al rendabel bij 250 bosmaaieruren. De machine draait op dit moment in Nederland, België en Luxemburg.
Voor meer informatie kijk op www.siemo.nl of volg ons op Facebook.
Meer info: http://www.siemo.nl
Bron: Siemo B.V.